BAKAN TEKİN, "CUMHURİYETE DOĞRU" TİYATRO OYUNUNU İZLEDİ  
BAKAN TEKİN,

BAKAN TEKİN, "CUMHURİYETE DOĞRU" TİYATRO OYUNUNU İZLEDİ

Millî Eğitim Bakanlığınca, cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla İstanbul'da ikinci kez izleyiciyle buluştu.  

Bora Severcan tarafından yazılan ve yönetilen, proje yapımcılığını Volkan Severcan'ın üstlendiği oyun, Beşiktaş TÜPRAŞ Stadyumu'nda sahnelendi.
 
İstanbul'da ikinci kez sahnelenen "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununu, Millî Eğitim Bakanı Tekin'in yanı sıra Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve İstanbul Valisi Davut Gül de izledi. İzleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun ardından sahneye çıkan Bakan Tekin, oyuncuları tebrik etti.
 
Oyunu 5'inci ya da 6'ncı izleyişi olduğunu belirten Bakan Tekin, şunları kaydetti: "Biraz önce Volkan Severcan söyledi. Yaklaşık dört buçuk yıldır üzerinde fikir jimnastiği yaptığımız bir oyundur. Sadece şunu söyleyeceğim: Bu oyun, dünyaya sadece Türk tiyatro tarihine değil; aynı zamanda Türk siyasi hayatına da iz bırakacak, bundan yüzde yüz eminim çünkü bizi millet yapan, üzerinde hemfikir olduğumuz değerler ancak bu kadar güzel şekilde icra edilebilirdi. Bu oyunun aynı zamanda Türk siyasi hayatında da bir çığır açacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu sanatçıları lütfen çok kuvvetli alkışlayalım. Bu oyun 40 defa sahnelendiyse eğer, bu arkadaşların ciddi fedakârlığı var. Hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca bize bu imkânı sunan Vakıflar Bankası Genel Müdürümüz Abdi Serdar Üstünsalih'e özellikle teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Bize bu geceyi ayıran sevgili organizatörümüz Murat Aksu'ya da teşekkür ederiz." Bakan Tekin, organizatör Aksu'ya ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan'a plaket takdim etti.
 
Oyun, bugüne kadar 30 farklı ilde 40 defa sahnelenerek yaklaşık 40 bin öğretmen, öğrenci ve izleyiciyle buluştu.
 
Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki kahramanlık hikâyesini anlatan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu, bu defa 400 kişilik kadrosuyla İstanbul'daki TÜPRAŞ Stadyumu'nda binlerce izleyicinin karşısına çıktı.
 
Oyunda, öğretmenlerden ve profesyonellerden oluşan bir orkestra ve koro da yer aldı. Oyunun başrollerini Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Bora Severcan, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.
 
"Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu, bir öğretmenin 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye Cumhuriyet'in ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlıyor. Oyunda, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da TBMM'yi kurması ile Millî Mücadele kahramanlarının Türk milletiyle Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti nasıl ilan ettiği konu ediliyor.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.